Przygotowanie:
Etap 1.
Cebulę oraz pieczarki pokrój w grubsze części. W 3 litrowym garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj olej, przesmaż cebulę wraz z pieczarkami. Smaż 10-15 minut.
Etap 2.
Po wskazanym czasie dodaj śmietankę oraz zakwas barszczu białego. Gotuj 10 minut.
Etap 3.
Dodaj wszystkie przyprawy oraz siekaną natkę pietruszki.
Etap 4.
Z pomocą blendera ręcznego, zblenduj sos do powstania delikatnej, aksamitnej struktury.
Etap 5.
Sos doskonale pasuje do mięs ale jest też świetnym dodatkiem do popularnego letniego dania – jajka sadzonego z młodymi ziemniaczkami.
Ilość porcji (porcja 100l): | Czas: | Trudność *** | Cena 1 porcji: |
10 | 35 minut | * | 2,50 zł |