Przygotowanie:
Etap 1.
Warzywa (poza porami) umyj. PORADA: jeśli nie ma konieczności obierania, nie rób tego, najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką 😉 Warzywa razem z lubczykiem umieść w garnku, następnie zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień.
Gotuj około 30 minut.
Etap 2.
Przygotuj hummus. Wszystkie jego składniki umieść w blenderze, blenduj kilka chwil do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Etap 3.
Do gotującego się wywaru dodaj zakwas żurku BRACIA PISKORKOWIE. Gotuj 5 minut. Dodaj świeżo przeciśnięty czosnek. Dopraw do smaku solą, majerankiem, cukrem oraz pieprzem.
Etap 4.
Żurek podawaj gorący z solidną porcją hummusu.
Ilość porcji (porcja 400ml): | Czas: | Trudność *** | Cena 1 porcji: |
6 | 40 minut | ** | 4,30 zł |