Przygotowanie.
Etap 1.
Marchewkę, seler i korzeń pietruszki umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w piórka. Całość przesmaż na suchej patelni, następnie zalej wodą i gotuj około 30 minut na średnim płomieniu.
Etap 2.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Etap 3.
Wywar powstały z gotowania warzyw przecedź, warzywa możesz wykorzystać do przygotowania np. sałatki z chrzanem BRACIA PISKORKOWIE.
Etap 4.
Do czystego bulionu dodaj zakwas barszczu. Doprowadź do wrzenia i wyłącz źródło ciepła
Etap 5.
Dopraw barszcz do smaku, pamiętając o sporej ilości majeranku. Barszcz podawaj ciepły lecz nie gorący z gorącymi ziemniakami.
Ilość porcji (porcja 400ml): | Czas: | Trudność *** | Cena 1 porcji: |
6 | 50 minut | ** | 4,0 zł |