BARSZCZ CZERWONY TRADYCYJNY z majerankiem

Barszcz Czerwony z majerankiem

Składniki

500 ml zakwasu barszczu białego PISKOREK
1.4 litra wody
2 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler
4 ząbki czosnku
2 cebule
400-600g młodych ziemniaczków
majeranek
pieprz
sól
3 liście laurowe
2-4 ziela angielskie

Przygotowanie.

Etap 1. 
Marchewkę, seler i korzeń pietruszki umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w piórka. Całość przesmaż na suchej patelni, następnie zalej wodą i gotuj około 30 minut na średnim płomieniu.

Etap 2.

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.

Etap 3.
Wywar powstały z gotowania warzyw przecedź, warzywa możesz wykorzystać do przygotowania np. sałatki z chrzanem BRACIA PISKORKOWIE.

Etap 4. 
Do czystego bulionu dodaj zakwas barszczu. Doprowadź do wrzenia i wyłącz źródło ciepła

Etap 5.
Dopraw barszcz do smaku, pamiętając o sporej ilości majeranku. Barszcz podawaj ciepły lecz nie gorący z gorącymi ziemniakami.

Ilość porcji (porcja 400ml):  Czas:Trudność ***Cena 1 porcji:
650 minut**4,0 zł

Wkrótce otwarcie naszego e-sklepu

Już od przyszłego tygodnia zapraszamy do naszego sklepu internetowego, który uruchamiamy dla Państwa.